Funderar du på att skaffa nya fönster?

God morgon, solen skiner här i Kalmar och hoppas den gör det där du befinner dig också! Funderar du på att skaffa nya fönster till ditt hem? Det kan vara ett stort beslut att fatta och ofta ett beslut som inte tas lättvindigt. Att välja rätt fönster till ditt hus kan ge skönhet åt bostadens fasad samt förbättra energieffektiviteten – vilket sedan sparar pengar på el! Även om det finns många stilar, material och typer att välja mellan är det lika viktigt att se till att de installeras på rätt sätt. Om du tar hänsyn till alla dessa faktorer kommer du att få en kvalitetsprodukt till en överkomlig kostnad med varaktig prestanda över tid och mindre stress medan du njuter av alla fördelarna med att ha nya fönster i ditt hem eller på kontoret. I det här blogginlägget diskuterar vi vilken typ av material som fungerar bäst i olika klimat, hur man mäter ersättningsfönster, sätt att spara kostnader vid installation av ersättningsfönster, prestanda betyg för fönster som U-faktor; SHGC och så mycket mer! Med denna kunskap i handen låt oss dyka djupt ner i bedömningen av alternativ för att köpa nya kvalitetsfönster!

När du letar efter fönster är det viktigt att tänka på klimatet du bor i och vilken typ av material som fungerar bäst i ditt område. Till exempel är fönster med låg U-faktor mer lämpliga för kallare klimat medan fönster med högre SHGC-värde rekommenderas för varmare områden. Olika material fungerar också bättre i olika klimat och det bör du ta hänsyn till när du väljer fönsterbyte.

Det andra steget är att mäta storleken på dina fönster korrekt. Det är viktigt att göra detta rätt eftersom det kommer att avgöra kostnaden och även säkerställa att de installeras korrekt. Mät bredden på varje fönsteröppning, från tröskel till stolpe, mät sedan höjden från huvud till tröskel.